Lungul drum al regasirii de sine

De la A NU FI la A EXITA si A FI PERCEPUT CA ATARE

Scopul acestui Blog este sensibilizarea "cetatii" in a discuta posibile MODELE POLITICE, in contextul democratic existent, care sa fie in masura a rezolva concret, efectiv, problemele acesteia.

Intentia este de a elabora, pornind de la realitatea in care traim, in mod constructiv, intr-un cadru cit mai larg, UN MODEL OPTIM, care deci, prin functionalitatea sa, sa fie in masura a diminua intr-o masura mai mare carentele socio-politice actuale. Este inadmisibil ca atit de multi exponenti ai clasei politice sa fie gasiti mai frecvent la DNA decit in PARLAMENT.

Este daca vreti, intentia unui proiect SOCIO-POLITIC distribuit, in care fiecare poate sa-si exprime ideile, aduca argumentatia necesara, nepierzind insa din vedere scopul, si anume, ca rezultatul acestui proiect va fi un MODEL, construit, asumat si respectat de cei ce au participat la acest proiect si speram ca acestia sa fie cit mai numerosi.

Istoria ne invata ca MODELELE sunt, in general, gandite de PUTINI oameni, dar care modele, apoi, sunt impuse societatii intregi. Ei bine, acest proiect isi propune calea inversa, aceea in care o multime insemnata a societatii participa la creerea MODELULUI, model, care apoi nu mai trebuie a fi impus intrucit societatea insasi l-a construit si deci il accepta ca atare.

Exemplul unui asemenea MODEL se afla pe acest Blog in articolul Politic vs. Putere.

Chiar si in cazul in care rezultatul proiectului va fi unul NEGATIV, acesta neputindu-se agrega intr-un MODEL, stabil, functional, informatia castigata in urma desfasurarii proiectului va fi una FOARTE IMPORTANTA si anume aceea, ca societatea NU-si doreste cu adevarat un asemenea MODEL si ca ea defapt, asteapta, accepta in continuare doar LEADERI, care sa o duca intr-o directie sau alta...