Saturatia Intelectuala
Este interesant de aflat de la ce moment, incepind, INDIVIDUL INTELECTUAL isi pierde APETITUL SOCIAL (=dorinta de a analiza in mod serios si creator contextul in care isi duce existenta).
Individul intelectual se afla in piramida masloviana pe undeva pe la mijlocul acesteia, intr-o zona in care necesitatile primare ii sunt satisfacute complet iar cele de cunoastere/invatare PARTIAL. Acestea din urma apartin unor procese ce au loc pe doua dimensiuni una INDIVIDUALA, pe care intelectualul, oscileaza activ si continuu, dintr-o motivatie INTERNA, incercind reducerea acestei PARTIALITATI si o dimensiune SOCIALA, pe care intelectualul o percepe, o constientizeaza si si-o apropie, in mod aleatoriu si de cele mai multe ori dintr-o motivatie EXTERNA (reduceri de salarii, inchideri de spitale, coruptie la ISU, etc), ne mai avind timp pentru a incerca si aici o reducere a PARTIALITATII, intrucit acesti factori externi au o viata relativ scurta.
Cele doua EU-uri, EU-l INDIVIDUAL si EU-l SOCIAL au asadar evolutii separate, incoerente, primul avind una continua iar al doilea una discreta in timp. EU-lui INDIVIDUAL ii sta la dispozitie sursa de informatie profesionala, care "emite" continuu, avind ca rezultat evolutia continua a acestuia, reducerea PARTIALITATII cunoasterii/invatarii, realizindu-se deasemenea in mod continuu.
Altfel stau lucrurile cu EU-l SOCIAL, care daca nu este ancorat in niciun fel in EU-l INDIVIDUAL (prin factori morali, etici, religiosi, etc.) evolueaza aleatoriu in functie de factorii externi (vezi mai sus). Acumularea CUNOASTERII SOCIALE are loc intr-un proces mai complex si mai LENT decit cea a CUNOASTERII PROFESIONALE. Prin acumularea CUNOASTERII se intelege procesul de INSUMARE, FILTRARE, CORELARE si REPREZENTARE a datelor percepute.
Deci daca EVENT-urile SOCIALE, adica acei factori externi, care influenteaza EU-l SOCIAL sunt foarte FRECVENTE, acesta, din cauza complexitatii procesului de acumulare a CUNOASTERII, descris mai sus, nu va avea SUFICIENT timp pentru a REACTIONA, ramanind astfel in starea anterioara EVENT-ului, EU-l SOCIAL saturindu-se intelectual prin saturare informationala.
Deci acel moment al pierderii APETITULUI SOCIAL intervine in momentul aparitiei SATURATIEI INTELECTUALE, si anume, atunci cind perioada de repetitie a EVENT-urilor SOCIALE este mai mica decit timpul de reactie al EU-lui SOCIAL, adica acel timp in care EU-l SOCIAL acumuleaza CUNOASTEREA.
Din aceste rationamente rezulta o metoda simpla si eficace de CONDUCERE si TRANSFORMARE a societatii prin mediatizarea cu o frecventa ridicata a EVENT-urilor sociale, care aproape se acopera unul pe celalalt, deci prin fortarea SATURATIEI INTELECTUALE, ce are drept urmare, producerea de ZOMBIES PROFESIONALI si A-SOCIALI, deci INDIVIZI bine pregatiti profesional dar cu o INTELIGENTA SOCIALA redusa. Numai asemenea inivizi pot fi cu USURINTA condusi.
SIMPTOMELE cele mai frecvente si imediate ale acestei SATURATII INTELECTUALE, sunt "FUGA in SINE (individual)" si "FUGA in MISTO"...
Latest comments