Saturatia Intelectuala

Nov. 30, 2015

Este interesant de aflat de la ce moment, incepind, INDIVIDUL INTELECTUAL isi pierde  APETITUL SOCIAL (=dorinta de a analiza in mod serios si creator contextul in care isi duce existenta).

Individul intelectual se afla in piramida masloviana pe undeva pe la mijlocul acesteia, intr-o zona in care necesitatile primare ii sunt satisfacute complet iar cele de cunoastere/invatare PARTIAL. Acestea din urma apartin unor procese ce au loc pe doua dimensiuni una INDIVIDUALA, pe care intelectualul, oscileaza activ si continuu, dintr-o motivatie INTERNA, incercind reducerea acestei PARTIALITATI si o dimensiune SOCIALA, pe care intelectualul o percepe, o constientizeaza si si-o apropie, in mod aleatoriu si de cele mai multe ori dintr-o motivatie EXTERNA (reduceri de salarii, inchideri de spitale, coruptie la ISU, etc), ne mai avind timp pentru a incerca si aici o reducere a PARTIALITATII, intrucit acesti factori externi au o viata relativ scurta.

Cele doua EU-uri, EU-l INDIVIDUAL si EU-l SOCIAL au asadar evolutii separate, incoerente, primul avind una continua iar al doilea una discreta in timp. EU-lui INDIVIDUAL ii sta la dispozitie sursa de informatie profesionala, care "emite" continuu, avind ca rezultat evolutia continua a acestuia, reducerea PARTIALITATII cunoasterii/invatarii, realizindu-se deasemenea in mod continuu.

Altfel stau lucrurile cu EU-l SOCIAL, care daca nu este ancorat in niciun fel in EU-l INDIVIDUAL (prin factori morali, etici, religiosi, etc.) evolueaza aleatoriu in functie de factorii externi (vezi mai sus). Acumularea CUNOASTERII SOCIALE are loc intr-un proces mai complex si mai LENT decit cea a CUNOASTERII PROFESIONALE. Prin acumularea CUNOASTERII se intelege procesul de INSUMARE, FILTRARE, CORELARE si REPREZENTARE a datelor percepute.

Deci daca EVENT-urile SOCIALE, adica acei factori externi, care influenteaza EU-l SOCIAL sunt foarte FRECVENTE, acesta, din cauza complexitatii procesului de acumulare a CUNOASTERII, descris mai sus, nu va avea SUFICIENT timp pentru a REACTIONA, ramanind astfel in starea anterioara EVENT-ului, EU-l SOCIAL saturindu-se intelectual prin saturare informationala.

Deci acel moment al pierderii APETITULUI SOCIAL intervine in momentul aparitiei SATURATIEI INTELECTUALE, si anume, atunci cind perioada de repetitie a EVENT-urilor SOCIALE este mai mica decit timpul de reactie al EU-lui SOCIAL, adica acel timp in care EU-l SOCIAL acumuleaza CUNOASTEREA.

Din aceste rationamente rezulta o metoda simpla si eficace de CONDUCERE si TRANSFORMARE a societatii prin mediatizarea cu o frecventa ridicata a EVENT-urilor sociale, care aproape se acopera unul pe celalalt, deci prin fortarea SATURATIEI INTELECTUALE, ce are drept urmare, producerea de ZOMBIES PROFESIONALI si A-SOCIALI, deci INDIVIZI bine pregatiti profesional dar cu o INTELIGENTA SOCIALA redusa. Numai asemenea inivizi pot fi cu USURINTA condusi.

SIMPTOMELE cele mai frecvente si imediate ale acestei SATURATII INTELECTUALE, sunt "FUGA in SINE (individual)" si "FUGA in MISTO"...