Paradigma STANGACIEI DREPTE

Dec. 16, 2015

Mai deunazi, vorbind cu un politician, inscris pe calea stangii, despre cit a facut el pentru societate, imi marturisea cu satisfactia unui HOMO LUDENS, care a ajuns in cele din urma si la jocul suprem, la cel cu "margele de sticla", ca el este de fapt de STANGA dar totusi cu VEDERI de DREAPTA. Bietul om era intr-o confuzie totala, incercind sa explice pe cit putea el de logic, dedublarea sa politica interioara, facind analogii cu modele de guvernare din Europa de vest in care POLITICILE au noante social-liberale.

Bine dar, in aceste POLITICI sunt implicate PARTIDE ale caror culori politice sunt STABILE si care numai prin superpozitie, ca urmare a unei coalitii, conduc la POLITICI noantate (=STINGA + CENTRU + DREAPTA), indivizii din acele PARTIDE insa, si deci partidele insele nefiind VOLATILE CROMATIC.

Ma intreb cum poate un politician odata ce se defineste ca  fiind de STANGA sa gandeasca de DREAPTA sau invers. Asa ceva nu face SENS, reprezinta o CONTRADICTIE a ceea ce este acel individ. Nu poti fi dimineata de STANGA, pentru ca dupa-amiaza sa construiesti o lege de DREAPTA. Un asemenea individ ni-l putem doar imagina ca fiind creeat de Eugen Ionesco.

Se poate desigur ca un individ de STANGA sa SUSTINA, din varii motive, o lege de DREAPTA, dar nu sa o CONCEAPA el INSUSI. Mi se pare ca indivizii cu o asemenea DINAMICA a CROMATICII POLITICE vor sa reprezinte pe toata lumea dar nu reusesc decit sa incurce lucrurile si sa tulbure mintile electoratului care evident nu mai stie pe cine a ales in persoana respectiva. De fapt electoratul, dupa atita VOLATILITATE CROMATICA a alesilor sai, nici nu se mai oboseste a distinge intre STANGA si DREAPTA, acesta avind doar NECESITATI pe care le doreste SATISFACUTE indiferent de cine o face.

Este evident ca daca un asemenea politician NU ar avea PUTEREA EXCUTIVA in smartphone (caci condeiul nu se mai foloseste de mult) NU ar mai fi atit de DINAMIC din perspectiva CROMATICII POLITICE si s-ar concentra pe ce poate face mai bine in interiorul CULORII pe care si-a ales-o initial si desigur in interiorul PARLAMENTULUI.